WELKOM BIJ DE WIJKWANDELINGEN

Wandeltochten langs vermakelijke, trieste en onthullende vertellingen in unieke Bossche buurten.

Tijdens de WIJKWANDELINGEN van Paleis voor Volksvlijt vertellen bewoners je hun verhalen. Alledaagse, bijzondere geschiedenissen van roemruchte wijken met vele gezichten. Vermakelijke, trieste en onthullende vertellingen in unieke Bossche buurten.

Voor een WIJKWANDELING heb je een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Om de verhalen te kunnen beluisteren, open je deze pagina op je telefoon: www.wijkwandeling.nl

Hier kun je onderaan de pagina kiezen uit twee WIJKWANDELINGEN: Graafsewijk of Boschveld. Op de pagina van de gekozen WIJKWANDELING vind je de routes met locaties. Op elke locatie kun je een verhaal beluisteren. De locaties zijn blauw aangegeven; als je het verhaal daar hebt beluisterd, wordt de locatie groen.

Op de pagina vind je ook een camera, waarmee je de codes op de locaties kunt scannen. Maar je kunt ook de camera of een QR-scanner op je telefoon gebruiken. Op elke locatie vind je een (achter een raam, op een lantaarnpaal, etc.) een QR-code en cijfercode. Je kunt hier het verhaal van deze plek beluisteren, op drie manieren:

  • Door de QR-code te scannen.
  • Door de cijfercode in te vullen.
  • Met de GPS-functie op je telefoon; start het verhaal niet automatisch, klik dan op het groene vierkantje in de plattegrond.

Je kunt het verhaal altijd stoppen door op ‘stop’ te klikken.

Veel plezier!Paleis voor Volksvlijt
Met wijkwandelingen en theatervoorstellingen geeft theatergezelschap Paleis voor Volksvlijt een stem aan de bewoners van de Bossche volkswijken, een podium aan de verhalen achter de deuren. Dat deden we eerder, in 2019, met de theatervoorstelling WIJ, een ode aan de Bossche volkswijk en met de Wijkwandeling Graafsewijk in 2020.

En dat doen we de komende jaren vaker, met onder andere de Wijkwandeling Boschveld en met de theatervoorstellingen ZIJ, een ode aan de Bossche immigrant (2021) en Ons Moeder (2022) over de ware heldinnen in de wijk.

Je leest er alles over op www.paleisvoorvolksvlijt.org

Team Wijkwandelingen
Artistiek concept en redactie: Vincent van den Elshout | Productie: Floor Kijl | Interviews en eindregie opnames: Maino Remmers/Mediamannen | Marketing: Marc van Doornewaard | Webmaster: Jules Verhaeren | Vormgeving: Jip van Doornewaard | Projectcoördinatie en fondsenwerving: Geert Overdam | Zakelijke leiding: Francis Roeffen

Partners: Hermes Cultuurfonds, Bossche Zomer, Copernikkel, Kleefkracht en alle ambassadeurs van Paleis voor Volksvlijt
Subsidiënt: Gemeente ‘s-Hertogenbosch
Fondsen: Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant, KickStartCultuur Fonds